Directeur Albert Bos: “STC Next wordt dé absolute standaard als het om opleiden in en om de haven gaat”

Vanaf 29 maart bundelen enkele STC-bedrijven hun krachten om verder te gaan als STC Next: dé opleider in de maritieme industrie voor de professionals van morgen, in en om de haven. Welke koers gaat STC Next varen en wat betekent dat voor de toekomst van leren in de haven? Directeur Albert Bos bespreekt wat STC Next te bieden heeft.

Woensdag 29 maart kondigen STC Training & Consultancy en STC International aan hun expertises te zullen samenvoegen onder de nieuwe naam STC Next. Deze nieuwe entiteit wordt dé opleider voor professionals in en om de haven, met een breed scala aan trainingen en cursussen op het gebied van scheepvaart, transport, offshore en gevaarlijke stoffen. STC KNRM voegt zich in mei dit jaar bij STC Next.

Voorbereiden op de haven van vandaag en morgen

“De haven is een dynamische wereld,” legt Bos uit. “Zie het als een keten waarin alles samenkomt: van binnenvaart en havenoperaties tot rail en veiligheid. Maar ook trainingen en opleidingen. Want als je in en om de haven werkt, heb je een flinke lading kennis nodig om je beroep uit te kunnen oefenen. De wereld verandert constant, dus het is belangrijk dat je als professional klaar bent voor wat nog komt. Dat is STC Next: jezelf blijven ontwikkelen in en om de haven. Vandaag, morgen, volgende week, een heel leven lang. Om daar echt de állerbeste in te worden, bundelen STC Training & Consultancy en STC International hun expertises en vormen zij vanaf 29 maart STC Next. Later dit jaar – in mei – verenigt ook STC KNRM zich met STC Next.

“Dat is STC Next: jezelf blijven ontwikkelen in en om de haven. Vandaag, morgen, volgende week, een heel leven lang.”

Altijd vooruitkijken en vernieuwen

STC Next gaat voor het allerbeste: het beste onderwijs, de beste cursussen en trainingen, het beste advies en de slimste innovaties en ontwikkelingen. “Die ambitie vraagt om een andere kijk op opleiden,” vertelt Bos. “We kijken vooruit en stellen onszelf constant de vraag: what’s next? Dat doen we met één been in de haven en één been voor de klas. De ultieme combinatie, als je het mij vraagt. Met uitgebreide expertise op het gebied van omscholing en bijscholing biedt STC Next een uniek aanbod aan trainingen en cursussen. Zo zorgen we uiteindelijk voor de beste opleiding van professionals in de haven, om de haven én van en naar de haven.”

De perfecte mix van passie en professionaliteit

“Bij STC Next komen passie en professionaliteit samen: we vernieuwen elke dag, we delen onze passies en ervaringen, en tillen onze professionaliteit samen naar een hoger niveau. Door met een open blik te werken, durven we te onderzoeken en te blijven experimenteren. Daardoor blijven we vernieuwend, nieuwsgierig en creatief. Dat is ontzettend belangrijk in deze wereld vol beweging,” aldus Bos.

“Over een paar jaar is er geen haven meer denkbaar zonder STC Next.”

What’s next?

Voor Bos is het duidelijk: over een paar jaar is er geen haven meer denkbaar zonder STC Next. Bos: “Als partner in het onderwijs blijven we vooruitkijken en up-to-date met de laatste ontwikkelingen in onze sectoren. Innovaties in deze sector volgen elkaar namelijk in rap tempo op. In een wereld die

steeds verandert, is het dan ook belangrijk dat professionals, jong en oud, klaar zijn voor wat de sector van ze vraagt. STC Next wil uitgroeien naar dé absolute standaard als het om opleiden gaat. Met STC Next blijven we professionals in de haven ontwikkelen. Een leven lang.