STC Next: dé opleider voor professionals in en om de haven

STC Next en STC KNRM vooraanstaande onderwijs- en kennisinstellingen voor scheepvaart, transport en het havenindustrieel complex gaan met ingang van 01 september 2023 samen verder als STC Next. Eerder dit jaar bundelden STC Training & Consultancy en STC International hun krachten voor een sterke samenwerking op het gebied van kennisdeling in de maritieme en logistieke sector. STC KNRM, specialist in offshore en safety trainingen, voegt zich per 01 september bij STC Next.

Deze nieuwe entiteit zal dé opleider zijn voor professionals in en om de haven, met een breed scala aan trainingen en cursussen op de gebieden scheepvaart, transport, logistiek, offshore en gevaarlijke stoffen. STC Next levert daarnaast met diverse innovatieprojecten – zoals de introductie van LNG – een actieve bijdrage aan de verbetering en ontwikkeling van de eerdergenoemde sectoren.

STC Next positioneert zich als toonaangevend opleidings- en kennisinstituut in en om de haven en zet zich in voor levenslange ontwikkeling van professionals. Om hen voor te bereiden op wat de sector nu en in de toekomst van hen vraagt. Daarnaast richt de organisatie zich op het uitvoeren van toegepast onderzoek evenals sterke connecties met het bedrijfsleven en overheden, wat van belang is voor innovatie binnen de sector. Met een competence center, knowledge & experience center en uitgebreide expertise op het gebied van omscholing en bijscholing biedt STC Next een uniek cursus- en trainingsaanbod.

De nieuwe naam wordt ondersteund door een nieuwe visuele en verbale identiteit, die STC Next haar ambities benadrukken. Directeur Albert Bos: “STC Next wil uitgroeien naar dé absolute standaard als het om opleiden gaat. Over een paar jaar is er geen haven zonder STC Next meer denkbaar.”

STC Next is internationaal actief en heeft locaties in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.